Wednesday, July 8, 2009

Mugdha's Aloo Gobi Recipe (3)

OK. Now that I've posted recipes for spice mix and garlic-ginger-chili paste, I can post the entire recipe of Aloo Gobi! Here we go!

http://cookpad.com/recipe/816976


カリフラワー (Califlower florets)
1カップ (1cup)
じゃがいも角切り (potatoes, cubed)
2個
にんにく・しょうがペースト (以前掲載のレシピを参考にしてください。http://cookpad.com/recipe/818719 garlic-ginger paste, please see the previously uploaded recipe)
大匙3(3 TBSP) (大匙1+大匙2)
ガラム・マサラ (garam masala 以前掲載のレシピを参考にしてください。http://cookpad.com/recipe/815927 click the link to see the previously posted recipe)
大匙3(3 TBSP) (大匙1+大匙2)
トマト角切り (tomato, cut up)
1個
玉ねぎ乱切り (cut onions)
1/2カップ (1/2 cup)
グリーンピーズ (frozen green peas)
1/2カップ (1/2 cup)
黒マスタードシード (black mustard seeds) 
小匙1 (1 teaspoon)
クミン・シーズ (cumin seeds)
小匙1 (1 teaspoon)
ターメリック (turmeric)
小匙1/2 (1/2 teaspoon)
チリ・パウダー (chili powder)
小匙1/2 (1/2 teaspoon)
塩 (salt)
一つまみ (a pinch)
砂糖 (sugar)
小匙1/2 (1/2 teaspoon)


1

カリフラワーは、洗って電子レンジで Wash and steam cauliflower for 2 minutes


2

2分加熱する。ジャガイモは皮をむいて角切りにし、固めにゆでる。 in microwave. Peel and cut


3

potatoes into cubes and parboil. In a bowl, add 1TBSP each


4

ボールにガラム・マサラとにんにく・しょうが Garam masala, ginger and garlic


5

ペースト各大匙1を入れよく混ぜ合わせる。じゃがいもを加えて paste and mix well. Add the


6

10分漬ける potatoes to the mixture and marinate for 10 minutes.


7

鍋に油を熱し、マスタードシード、クミン、ターメリック、チリパウダーを加え Heat oil in a pan and


8

add mustard seeds, cumin seeds, turmeric and chili powder.


9

マスタード・シードが弾けて来たら When the mustard seeds start to pop, add


10

玉ねぎを加え透明になるまで炒める。 onions and fry until transparent.


11

Add 2 TBSP each of the garlic ginger paste and garam masala


12

にんにく・しょうがペースト、ガラムマサラ各大匙2を加え1分炒める。 and fry for 1 minute.


13

トマトを加え2,3分炒める。 Add tomatoes and fry for 2-3 minutes.


14

グリーンピースを加え2,3分炒める。 Add peas and fry for 2-3 min.


15

カリフラワーとじゃがいもを加え、塩、砂糖を加えて10分弱火で煮る。 Add the cauliflower,


16

potatoes, salt and sugar and let it simmer for 10 minutes.

コツ・ポイント

http://www.meetup.com/LACookingRecipesDiningandFrench/calendar/8188045/?from=list&offset=0  手間がかかってもポテトをマリネすると味が違います!

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